VEGAN MARKET


Vineri, 4 iunie

Sâmbătă, 5 iunie

Duminică, 6 iunie

12h00 - 20h00
10h00 - 20h00
10h00 - 20h00
Descoperă minunatele produse vegane ale producătorilor locali și internaționali!


PROIECȚII DE FILM

Grădina Muzeului Mihail Sadoveanu, Aleea Mihail Sadoveanu nr. 12

 Vineri, 4 iunie

21h00 - 22h30 Natura Umană Primul documentar românesc care explorează relația dintre om, animale și natură. După proiecție va urma și o sesiune de Q&A cu realizatorii documentarului (Eduard Nistru, Diana Muscă) și cu o parte din intervievații care apar în el. La realizarea acestui documentar au participat: Paula Seling, Deliric, Remus Cernea, Andrei Roșu, Marius Mitrache, Liviu Deacu, Gigi Ghinea, Doina Badea, Paul Sandu, Bogdan Gioară, Corina Zugravu, Sorin Dumitru, Anca Georgescu, Katharina Häni, Nicușor Popa, Iulia Moroșanu, Ana Maria Voicu

 Sâmbătă, 5 iunie

21h00 - 22h30 We the Power | The Future of Energy is Community-Owned, PATAGONIA Proiecția de film va fi urmată de o discuție despre viitorul energiei unde îi vom avea alături de noi pe fondatorii Cooperativei de Energie și câțiva membri cooperatori.PANELURI DE DISCUȚII

Grădina Muzeului Mihail Sadoveanu, Aleea Mihail Sadoveanu nr. 12

 Vineri, 4 iunie

19h00 - 20h30 PANEL DE DISCUȚII „Anul internaţional al fructelor şi legumelor”
Invitați:
Dragoș Pătraru, jurnalist, realizator și prezentator al emisiunii Starea Nației, precum și al rubricii „Starea Sănătății”
Emanuela Mercore, medic, fondatoare a Romanian Society of Lifestyle Medicine - o organizație profesională medicală care oferă educație de calitate celor dedicați practicii Medicinei Stilului de Viață ca fundament al unui sistem de sănătate transformat și durabil
Marius Mitrache, sportiv vegan, multiplu campion național la culturism
Andi Constantin, multiplu campion la fitness, antreprenor și creator de content digital.

 Sâmbătă, 5 iunie

19h00 - 20h30 PANEL DE DISCUȚII „Ziua Mondială a Mediului”
Pe lângă componenta culinară și socială a evenimentului, VegFest are și o puternică componentă ecologică, alimentele vegetale având o amprentă de carbon de 10 până la 50 de ori mai redusă decât cele de origine animală. Despre rolul pe care îl joacă alimentația în tranziția către o societate guvernată de principii etice și sustenabile din punct de vedere ecologic, dar și despre alte elemente importante ce țin de o dezvoltare durabilă, vom discuta în cea de-a doua zi a evenimentului - 5 iunie, Ziua Mondială a Mediului. La panel vor participa reprezentanți din partea: Mai Bine, Agent Green, Banca pentru Alimente Iași, Cooperativa de Energie, Colaj Climatic.ATELIERE Vineri, 4 iunie

11h30 Atelier pentru copii - Face Painting cu Alexandra Dumitru de la Magic Mint (grădina Muzeului Mihail Sadoveanu, Aleea Mihail Sadoveanu nr. 12)
15h00 Atelier Huna - Ce este și cum se face pielea din plante? (grădina Muzeului Mihail Sadoveanu, Aleea Mihail Sadoveanu nr. 12)
17h00 Atelier pentru copii - Bombe cu semințe cu Mai bine (grădina Muzeului Mihail Sadoveanu, Aleea Mihail Sadoveanu nr. 12)

 Sâmbătă, 5 iunie

10h00 - 18h00 Atelier de permacultură urbană și compost cu Mai bine (Food Forest. Urban Farm, Podgoriilor, nr. 8)
10h30 Yoga cu o intenție specială: sustenabilitate from the inside out cu Emilia Oprea (grădina Muzeului Mihail Sadoveanu, Aleea Mihail Sadoveanu nr. 12)
11h30 Atelier de gătit. Vegan Cake Kit cu Diana Bejan de la Prăjitura din Natură (Bd. Stefan cel Mare)
12h00 Micul Prânz pentru Descreștere, la CUIB, de la 12:00, cu invitat special Chef Ionuț Cătălin (Str. Gavriil Musicescu nr. 14)
12h00 Atelier de pictură cu hârtie reciclata și culori home-made (făcute din resturi), cu Interact Iași Copou (grădina Muzeului Mihail Sadoveanu, Aleea Mihail Sadoveanu nr. 12)
17h00 Atelier Colaj Climatic - atelier distractiv, participativ și creativ care vă permite să învățați prin joc în doar 3 ore despre cauzele și consecințele schimbărilor climatice (Bd. Stefan cel Mare)
16h00 Painting with wine cu Alexandra Dumitru de la Magic Mint (Bd. Stefan cel Mare)

 Duminică, 6 iunie

11h30 Atelier de gătit. Vegan Cake Kit cu Diana Bejan de la Prăjitura din Natură (Bd. Stefan cel Mare)
12h30 Atelier de creație pentru copii cu Coloring Tails (Bd. Stefan cel Mare)